Fotostudio

Publicerad 2016-01-31 22:55:00 i Behind the scenes, Stilleben,

Om man vill ta bilder på små objekt med en färgad bakgrund så är en liten fotostudio perfekt att ha hemma. Bara att sätta upp på köksbordet (eller vart som helst), koppla in lamporna (om det inte är bra dagsljus), sätta in något att fota - och börja fota! Busenkelt!
 
Här är några bilder jag tog nu ikväll, bara för att visa ungefär hur resultatet blir.
Och såhär ser det ut "behind the scenes" när jag fotar i fotostudion. Inte fancy alls, bara smällt upp det på köksbordet, satt i lamporna och tagit lite random småsaker jag hittade här hemma :)
Jag hittade min fotostudio på en köp-och-sälj-sida på facebook, men det finns säkert bra och billiga att köpa på internet. Det är en sån där bra-att-ha-grej tycker jag, för helt plötsligt vill man fota "produktfoton" och då är den guld värd!
 
♥ Vi hörs snart igen!

Macro

Publicerad 2016-01-31 19:08:40 i Natur,

Något jag tycker är roligt att fota är macrobilder, alltså när man tar väldigt nära närbilder. 
Försökte mig på detta tidigare ikväll, men det gick sådär. Tålamodet var inte på topp, så jag gav upp efter endast ett fåtal bilder. 
 
Nåja, detta är två av bilderna jag tog. Jag tycker inte alls om dem, men känner att jag måste ju fylla ut bloggen med nånting, så ni får se dem i alla fall. Kanske att jag kan försöka mig på några bättre bilder imorgon, under dagen.
 
Här ser ni lite mer hur stor (och halvdöd) blomman egentligen är:
♥ Hörs snart igen!
 

Ny redigering

Publicerad 2016-01-31 13:50:00 i Djur, Före/Efter, Redigerade bilder,

Provade att göra en ny redigering på en av bilderna jag tog igår.  
Originalbilden.
Den redigerade bilden som jag lade upp igår.
Den omredigerade bilden som jag gjort idag.
 
Det är väldigt små skillnader mellan den andra och den sista bilden, men tittar man noga så ser man att den sista bilden är lite skarpare än den andra bilden. 
 
Jag tycker det kan vara ganska roligt att sitta i Photoshop och redigera samma bild flera gånger, prova andra redigeringsverktyg och upptäcka mer saker man kan göra med bilden.