EGEN BILD SOM BLOGLOVIN-IKON


Publicerad 2015-01-11 22:55:17 i Bloggdesign,

Ikväll gjorde jag en egen bild till Bloglovin-ikon och tänkte att det kanske är fler som vill veta hur man gör detta, så jag har nu tänkt tala om för er hur man går tillväga.
 
Först måste du skapa en bild, så som du vill att ikonen ska se ut. Detta går att göra bland annat i Photoshop.
När du gjort bilden sparar du den som JPEG och lägger upp bilden i bloggen (i arkivet). Kopiera bildens URL för bilden i full storlek. Sedan är det dags att gå in i kodmallarna.
 
Gå in i startsidans kodmall och leta upp stycket där ordet "bloglovin" finns med. Tryckt Ctrl+F och sök bloglovin så borde du hitta det. Nu har jag tyvärr tagit bort denna kod från min kodmall så jag kommer inte ihåg hur den ser ut, men du ska hitta början och slutet av denna kod. Oftast sitter allt ihop i en klump så det brukar inte vara alltför svårt. Du ska i alla fall ta bort hela koden för bloglovin och ersätta med denna kod:
 
<a href="http://www.bloglovin.com/search/{{ blog.uri }}" target="_blank"><img class="image" src="LÄNKEN/URL TILL DIN BILD" width="220px"</a>
 
Du ser i koden var du ska sätta in länken till din bild. Sedan kan du ändra width (bredd) till det som passar din blogg, min är på 220px. 
 
Har ni några frågor om detta är det bara att skriva dem i kommentarerna så ska jag försöka svara så gott jag kan :) Och vill ni följa mig på bloglovin kan ni klicka på bilden här nedanför!
 

Postat av: Camilla

Publicerad 2015-01-17 07:31:41

Tack för tips! Kan ju vara kul med en mer personlig bloglovin-knapp :)Publiceras ej